fbpx KOLAGEN na talerzu | Pierwszy w Polsce kobiecy portal dla asystentek i sekretarek

KOLAGEN na talerzu

Czas czytania
less than
1 minute
Przeczytałeś już

KOLAGEN na talerzu

Jak się okazuje nie tylko kremy kosmetyczne "korzystają" z właściwości kolagenu.
 
W Japonii jak grzyby po deszczu powstają restauracje, sklepy, kawiarnie w których można kupić żywność wzbogaconą kolagenem.
Do typowych potraw chińskich dodawane jest bezsmakowe białko, które po podgrzaniu zamienia swój stan skupienia na gęstą masę. W restauracjach serwowane są nie tylko potrawy wzbogacone o to białko, lecz również obfite w kolagen pokarmy chociażby takie jak: płetwy rekina czy skóry drobiowe.
 
W Polsce już od wielu lat gospodynie domowe wzbogacają jadłospis w kolagen. Galaretki na słodko lub z wieprzowych racic dostarczają nam cennych aminokwasów, dzięki którym budowane jest tak ważne dla naszej skóry białko.
Na rynku istnieje kilka preparatów bogatych w naturalny kolagen. Suplementy te zaliczają się do tzw. nutrikosmetyków i są spożywane w celu przywrócenia młodości skórze. Ja polecam pyszną galaretkę na słodko lub słono.

www.gziu.pl
Autor:
Iwona Jakubiak